Eticheta privind clasa de eficienta energetica - lampi LED

Eticheta Energetica

Etichetele energetice sunt obligatorii pentru toate echipamentele cu etichetă vândute în UE si trebuie sa fie conforme cu prevederile Regulamentului UE nr. 874/2012 privind etichetarea lampilor electrice si a aparatelor de iluminat.

Eticheta energetica este un instrument care furnizeaza consumatorilor, informaţii standardizate, privind consumul de energie si criteriile de performanta energetica si vine in sprijinul deciziei de achizitie a consumatorilor, care pot identifica astfel cele mai eficiente produse din punct de vedere energetic.

Clasa energetica becuri LED

Eticheta trebuie să conțină următoarele informații:

I. denumirea furnizorului sau marca înregistrată;

II. identificatorul de model al furnizorului (codul, de obicei alfanumeric, prin care se distinge un anumit model de lampă de alte modele cu aceeași marcă înregistrată sau cu aceeași denumire a furnizorului);

III. clasa de eficiență energetică, determinată în conformitate cu anexa VI; vârful săgeții care indică clasa de eficiență energetică a lămpii este plasat la aceeași înălțime cu vârful săgeții pe care figurează clasa de eficiență energetică corespunzătoare;

IV. consumul anual ponderat de energie (EC) în kWh/1 000 de ore, rotunjit la cel mai apropiat număr întreg și calculat în conformitate cu prevederile directivei.

Cea mai eficientă clasă este A++, iar cea mai puţin eficientă este D. Produsele de clasa E sunt interzise.